.

 

Penvrienden

 

xx

 

 

Ben je op zoek naar een penvriend? Dan kunnen volgende sites jou helpen:

 

http://base.edunet.ch: Deze site biedt geeft een overzicht van klassen die op zoek zijn naar een correspondentievriend(in). Per klasgroep vind je welke leerlingen al dan niet op zoek zijn. Van deze leerlingen is een kort CV meegegeven. Je kan tevens een penvriend(in) zoeken aan de hand van sleutelwoorden b.v. Wie van de leerlingen houdt er van dansen? of Wie is er sportief?

http://www.lescale.net: L'Escale biedt een aantal activiteiten aan individuele leerlingen, aan klassen, aan leerkrachten en zelfs aan ouders die actief met de Franse taal bezig willen zijn. Ben je op zoek naar een penvriend(in), neem dan zeker een kijkje bij de Club des Moussaillons. Hiernaast stelt de site nog een waaier aan 'eilanden' voor waar verscheidene activiteiten mogelijk zijn b.v. Ile des bavards (chatkanaal), Ile des ├ęcoles (spelletjes en oefeningen rond bepaalde schoolvakken volgens leeftijdsgroep) enz.

http://www.correspondance-fr.org/fr/index.php: Deze site richt zich zowel tot kinderen als tot volwassenen die een penvriend(in) willen zoeken. Je kan hiervoor zoekopdrachten ingeven met verscheidene criteria: leeftijd, land, geslacht, moedertaal enz. Inschrijving is noodzakelijk.

 

 

Werk je met Arcades? Ken je de software die je kan helpen? Klik hier!